Udgivet i Blog

Seværdigheder i Frankfurt - 5 du skal se

Af Frankfurt.dk

Metropolen Frankfurt er en af de mest velkendte og højtelskede byer Europa kan tilbyde.

Byen er kendt verdenen over for dets elegante og imponerende kontrastering mellem både kultur og handel, historie og modernitet. Du kan få både en kulturel og historisk ferie og en storbyferie, hvor både du og alle dine rejsekompagnoner kan opleve det I alle kunne have lyst til.

Disse kontraster har været med til at gøre Frankfurt til hvad byen er i dag, hvilket er en dynamisk og international stor by, der stadig holder fast i dets kultur og historie, mens det giver plads til at byen kan udfolde sig og flekse sit multikulturelle byliv.

Denne guide er lavet i samarbejde med Rejsekris - kan du lide at rejse så giv Rejsekris.dk et besøg og få inspiration til både destinationer og rejsegrej.

Byen der tilbyder alt mellem himmel og jord

En by fuld af historie

Der er mange årsager til at Frankfurt kan blive kvalificeret som en af Tysklands mange kulturbyer.

Eksempelvis, vil du kunne finde mange historiske sightseeing tours der fører dig rundt i byen og fremviser vigtige lokationer og historiske bygninger, der har spillet en stor rolle i den tyske historie.

Den hygge og varme Frankfurt emmer med, kan opsøges i området kaldet Sachsenhausen, hvor der findes mange traditionelle æblevinspubs, gå langs floden Main eller slappe af ved flodens kanter.

Moderne bygninger står side om side med ældre historiske bygninger, og du vil derfor nemt kunne bevæge dig ind og ud af historien, uden at føle at du skal for langt væk fra handelsmuligheder.

Et væld af shopping muligheder

Som jeg nævnte tidligere, er Frankfurt også en større handelsby, hvor du kan finde et større udvalg af varer, der tiltaler både markedsjægere og luksusshoppere. Måske er du bekendt med Zeil am Main, der er en af de mest populære shopping gader i Europa?

I tilfælde af at du ikke er bekendt med Zeil, så lad mig forklare: Zeil er en af de ældste og længste gader i Frankfurt, der strækker sig over én kilometer. Gaden plejede at være hjemsted til kvægmarkeder, men er senere hen blevet til byens største shopping område, hvor du finder mange designere og genkendelige brands, om det er indenfor tøj, smykker og tilbehør, eller elektronik.

Det er en af de mest populære og profitable shopping distrikter i Europa.

Kulinariske oplevelser er der nok af

Frankfurts udvalg af kulinariske oplevelser bærer stort præg af byens multikulturelle samfund, og du vil derfor nemt finde noget der falder i din smag, om det er indisk, sydeuropæisk, ungarsk, eller traditionelt tysk madlavning. Regionens specialiteter er dog æblevin, hvilket du, som nævnt tidligere, nemt vil kunne finde på de traditionelle pubs i Sachsenhausen-distriktet.

Sachsenhausen er kendt for at være Frankfurts kultkvarter, og du vil især her kunne se hvordan Frankfurts kontrast mellem det historiske og intime parres med moderniteten; når du går igennem Sachsenhausen, vil du blive omfavnet af den varme der eksisterer i kvarteret med de smalle brostensbelagte gyder.

Seværdigheder du ikke må gå glip af

1.    Klassikstadt

Hvis du eller nogle af dine rejsekammerater, er en stor bilentusiast, ville det være en stor skam at gå glip af Klassikstadt; det er en af de bedste oplevelser i Frankfurt for bilelskere, da det er lokaliseret i en 16.000 kvadratmeter produktionsbygning, hvor du finder en imponerende samling af biler, der er udstillet på flere etager.

Der er både udstillinger, forhandlere, og værkstæder, hvor du finder et utal af gamle veteranbiler og sportsvogne. Det er endda en tur der kan tages i flere omgange, da størstedelen af bilerne er privatejede, så udstillingen ændrer sig jævnligt.

2.    Senckenberg Museum

Hvis du er på familieferie, bør du tage forbi Senckenberg Museum, da det er en ideel oplevelse for hele familien; Senckenberg Museum er en af Tysklands største naturmuseer, og indeholder også Europas største udstilling af dinosaurer. Både børn og voksne elsker dinosaurer, og her får du både fossiler og genskabelser af dinosaurer i naturtro størrelse.

Det er selvfølgelig ikke kun et dino-museum, og der er også mange andre umådeligt spændende udstillinger, såsom en udstilling om havets dyb, hvor du kan opleve et stort antal af udstoppede levende og uddøde dyrearter.

3.    Städel Museum

Apropos museer, hvis du er kunstinteresseret, vil Städel Museum garanteret vække din interesse.

Dette store kunstmuseum blev grundlagt i 1815, og byder på en umådeligt imponerende samling af malerier, tegninger, og skulpturer. Værkerne du kan finde derinde, består europæiske kunstværker, der er skabt gennem de sidste syv århundrede, og inkluderer kunstnere såsom Rembrandt, Picasso, og Monet

4.    Eschenmeier Turm

En af de ældste vartegn i Frankfurt, er det 47 meter høje middelaldertårn fra starten af det 15. århundrede, der oprindeligt fungerede som en byport i bymuren, der var bygget for at forsvare byen imod fremmede; store dele af Frankfurts bymure blev revet ned for mange år siden, men tårnet Eschenheimer nåede at blive bevaret i sidste øjeblik. Det står i stor kontrast til de omkringliggende lækre caféer og restauranter.

5.    Goethe House

Hvis du er bekendt med, og måske endda stor fan af filosoffen og forfatteren Johann Wolfgang Von Goethe, er Goethe House nok en af de bedste oplevelser du kan have i Frankfurt; det er selvfølgelig med det in mente, at hvis du ikke er bekendt med Goethe kan det være at du ikke finder det umådeligt spændende. Denne seværdighed er nok for de af os der er lidt nogle bog- og filosofinørder, der gerne vil have et indblik i de første 16 år af hans liv.

Der er mange flere seværdigheder at finde i Frankfurt, og uanset hvad du er til, vil byen med garanti kunne opfylde både du og dine rejsekompagnoners ønsker.