Frankfurt er den femtestørste by i Tyskland, når man kigger på indbyggertal. Trods de mange mennesker i byen, mange spændende seværdigheder og de mange penge i finanshovedstaden, er det ikke selvsagt, at deres fodboldklub burde være blandt Tysklands bedste.
Hamborg er den andenstørste by i Tyskland, og de kunne ikke engang holde sig i den bedste liga. Men hvad er det så, der gør Eintracht Frankfurt speciel, hvis det ikke blot er de mange mennesker og penge, som byen har?
Et af Europas finanshovedstæder
Penge er ikke alt, heller ikke indenfor fodbold. Hvis der kommer store investorer som i Paris eller nu i Newcastle, kan penge selvfølgelig gøre en hel del. I Frankfurt har man ikke gigantiske investorer, men finansverden er på ingen måde noget fjernt for byen.
Igennem Frankfurts nyere historie har særligt økonomi og bankverdenen været omdrejningspunktet for byen. I 1800-tallet var Frankfurt am Main endda hovedstaden i Tyskland, hvor forbundsdagen lå. Senere blev de indlemmet med Preussen og Otto von Bismarck.
Frankfurt store bank- og forretningseventyr har flere årsager - en af dem er placeringen. Byen ligger utrolig centralt i Central- og Vesteuropa, og lufthavnen er i dag et knudepunkt i Europas lufttrafik. Derudover har kulturen og politiske hensyn hjulpet Frankfurt på vej.
Den stærke økonomi i Frankfurt-byen har Eintracht Frankfurt selvfølgelig også kunnet nyde godt af, selvom de ikke har investorer som i Newcastle eller Paris. De har blandt andre tjent godt på at købe angriberen Luka Jovic og sælge ham videre til Real Madrid.
De foretog en virkelig god handel set med de økonomiske fodbold-briller på, da de købte Jovic i portugisiske Benfica for 22,3 millioner euro i sommeren 2019, hvor de benyttede en købsoption i deres lejeaftale med angriberen, hvorefter de solgte ham videre til Real Madrid dagen efter for 63 millioner euro.
Prestigeprojekt eller arbejderklub
I fodboldens verden er der over de sidste særligt 10 år kommet et øget fokus på investorer. Det har gjort nogle fans ret vrede over, at deres elskede klub pludselig bliver en rigmands prestigeprojekt. Det mest kendte eksempel er selvfølgelig PSG. Herhjemme i Danmark har FC Midtjylland også nydt godt af, at en stor investor har pumpet penge ind i klubben.
Det samme er endnu ikke sket for Eintracht Frankfurt. Det kan måske irritere nogle Eintracht Frankfurt-fans, at der ikke bliver skudt penge ind, som kan få dem op på førstepladsen.
Dog lader det ikke til Eintracht Frankfurt har behov for det. De sidste sæsoner har de ligget rigtig godt til. Måske kan de kæmpe sig med i Champions League-spillet i år uden en stor investor. Det vil med garanti glæde de gamle fans, der var med fra den hårde og fattige begyndelse.
Stor fan-kultur
Eintracht Frankfurt har hele 750 fanklubber. Klubben har hele 50.000 medlemmer. Det er rigtig mange mennesker, selv i en by med godt 700.000 indbyggere.
Frankfurt er kendt for at have en utrolig aktiv fanklub, som er meget investeret i klubben. Klubben blander sig ikke med top-3 i Tyskland, men de er fortsat byens absolutte stolthed.
Noget af denne store kærlighed skyldes med garanti, at de kæmper mod de store og gode klubber med ære. Ofte lykkedes det klubben at banke Bayern München, Dortmund eller Wolfsburg. De tager kampen op mod de helt store, hvilket enhver fan kun kan elske. Sidste opgør mod Bayern endte endda også med 2-1 til Frankfurt.
Eintracht Frankfurts akilleshæl er så, at de har utrolig svært ved at holde niveauet, når de spiller mod de små hold. En skør dynamik, som er ret så velkendt i fodboldverdenen.
Men hold øje med Eintracht Frankfurt. Det kan sagtens ende med at være i år, de skifter Europa League ud med Champions League.